Jean-Luc, lobbyist en chemicus

Door moeilijke omstandigheden op het werk en persoonlijke vooruitgang voelde ik mij aan verandering toe, en ik voelde dat ik daarvoor best professionele hulp ging zoeken. 

Nelleke’s coaching was geweldig! Zij leidde mij door de hele zoektocht met veel vragen en luisteren - en af en toe een duwtje wanneer ik zelf te schuchter was voor bepaalde ideeën. Nelleke wist haar oefeningen naar mijn behoeften te personaliseren en eigen ervaring in te bouwen. Het was voor mij allemaal een combinatie van denken, durven en dromen die mij hielp, delen van mezelf te herontdekken of te verkennen. Echt een aanrader voor iedereen die professioneel aarzelt of twijfelt. 

Business developer, werkzaam in de non-profit sector

Ik denk van mezelf dat ik nogal rationeel ben, dus het vooruitzicht om allerlei oefeningen en potentiële yoga-initiatie te doen, daar was ik niet zo voor te vinden. Mijn ervaring met coaching was echter heel positief. Het is een verademing om eens te kunnen stilstaan bij je eigen talenten, professionele keuzes en mogelijkheden. Ik heb het gewoon allemaal over mij laten komen, en heb zeker ook uit de "gevreesde" oefeningen inzichten ontwikkeld. Het helpt absoluut om eens uit je comfort zone te stappen. 

Ik heb een heel duidelijk kader voor mijn mogelijke professionele keuzes ontwikkeld. Daarnaast heb ik ontdekt in welk soort werkomgeving ik hoe functioneer; waarop ik dus mijn keuzes kan baseren, maar ook hoe ik naar frustraties als uitdagingen en potentiële partnerships kan kijken.

Nelleke is een heel professionele en nuchtere coach - nuchterheid waarvoor ik bewust gekozen heb en dus ook gevonden heb. Ze luistert echt en past haar coaching aan aan je persoonlijkheid en zoektocht. Door het klankbord dat ze is, ontwikkel je zelf je eigen inzichten. Nelleke geeft ook aan waar ze je niet mee kan helpen. Nelleke neemt ook maatschappelijke engagementen op en dat vind ik gewoon toffe mensen! 

Ik zou coaching aan iedereen aanbevelen die bewust professionele keuzes wil maken. 


Toon, Strategy consultant

Ik voelde me niet goed in mijn job en het was me niet duidelijk hoe ik dit best kon aanpakken. Coaching heeft me doen inzien dat mijn huidige job me niet de energie geeft die ik nodig heb om gelukkig te zijn. Daarnaast kwam ik enorm veel te weten over mezelf en voelde ik me groeien doorheen de sessies. Ik heb door de coaching ingezien dat een andere job me beter zou liggen en heb ondertussen ook de nodige stappen gezet om in deze nieuwe job aan de slag te gaan.

Nelleke is een geweldige coach die me, door het stellen van de juiste vragen, enorm veel inzicht geeft in mezelf. Vanwaar bepaalde denkpatronen komen en hoe ik deze kan veranderen. Ze leeft mee met haar coachees en het voelt echt aan alsof je een sparringpartner hebt voor het aanpakken van alle vragen waar je mee zit. Ik zou coaching aanbevelen aan iedereen. Het is een zeer goede manier om jezelf beter te leren kennen, te groeien als persoon en gelukkiger in het leven te staan. 


Steven, Consultant

Mijn coaching sessies met Nelleke waren bijzonder verrijkend. Vanuit haar ervaring kan Nelleke zich heel goed inleven in de situatie van een professional. 
Stap voor stap legt Nelleke aan de hand van de juiste vragen, fundamentele keuzes bloot. Haar arsenaal van technieken helpt om een onderwerp vanuit vele verschillende hoeken te benaderen, zodat het helemaal helder wordt. 

Nelleke luistert niet alleen, maar synthetiseert ook de inzichten en koppelt hieraan concrete werkpunten. 

Voor mij heel erg de moeite waard samen met haar aan mijn toekomst te werken. 


Delphine, journalist

Ik heb echt genoten van Nelleke's begeleiding. Altijd luisterend begeleidde ze me met veel geduld en begrip naar een betere acceptatie van mijn grenzen. Het heeft mij geholpen te begrijpen wat mij definieert, maar ook wat mij blokkeert, en de dingen waarvan ik denk dat ze het belangrijkst zijn en die mij in staat stellen om professioneel en persoonlijk te groeien.


Nathalie, HR assistent

In een onzekere werkwereld vond ik het interessant om de balans van mijn profiel te maken.  Eerst en vooral is een coaching de gelegenheid om onze talenten en competenties op te noemen.

 Nu, wat zou ik doen als ik mijn huidige job zou verliezen ?  Ik had wel een paar ideeën maar niets concreet.  Dank zij de gesprekken van de coaching heb ik kunnen vastleggen wat ik echt graag zou doen : verder gaan in een similaire functie ?  Een bepaalde training volgen ?  Werken als interim, zelfstandige ?

De ervaring van de coach heeft mij echt kunnen helpen om aan een realistische toekomst te werken.  Ik heb een paar plan B, C,...  Dus genoeg opportuniteiten om terug zelfzekerheid te vinden."


Xavier, project manager

Ik had al in het verleden coaching gehad en het was geen succes. Het was niet praktisch genoeg om mij te helpen een loopbaan richting te bepalen. Ik vreesde dit keer weer puur in de theorie te blijven, en niet genoeg met actieve verandering bezig te zijn. 

 

Echter, deze coaching heeft mij de gelegenheid gegeven een concreet stappenplan te maken op basis van mijn sterktes en wat ik graag doe. Ik heb meer duidelijkheid over wat de positieve aspecten van mijn huidige situatie zijn en waar ik verder op kan bouwen. Ik heb ook een duidelijker zicht over waar ik naartoe wil gaan. 

 

Nelleke is iemand die je graag jezelf laat ontdekken. Ze begeleidt zonder suggestie of overbodige richting te geven. Dit maakt het overal proces rijker. Nelleke wil ook goed begrijpen, niet om later een oplossing voor te stellen maar wel om de rode draad tussen de coaching sessies te behouden en zin aan de oefeningen te geven.


Ik denk dat iedereen die gefrustreerd is over zijn job situatie maar niet zeker weet wat de volgende stap is zeker een coaching traject moet volgen. Mensen die hiervoor kiezen kunnen Nelleke volledig vertrouwen en met haar over alle aspecten van hun job en aspiraties praten. Zo zal hun ervaring zeker succesvol zijn. 


Christina, ondernemer

Gewoon geweldig. Nelleke is benaderbaar en empathisch. Ze heeft veel kennis en snel inzicht. Zij was precies de juiste persoon om te bepalen waar ik nu sta in mijn carrière en waar ik kan groeien en veranderen.

 

Ortwin, IT manager

Als IT manager word ik dagelijks geconfronteerd met frustraties van gebruikers. Om deze frustraties op een positieve manier te kunnen benaderen ben ik op coaching geweest bij Nelleke. De coaching heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en het verbaast mij hoe Nelleke in die paar gesprekken zo vlot de ‘verkeerde’ opvattingen naar boven haalt. 

Zij slaagt erin om op een zeer praktische wijze mij op een positieve manier te leren omgaan met mijn probleem.

Ik zou Nelleke iedereen aanraden als coach!


Melina, Radio presentator

Al bij de eerste coachingsessie van Nelleke voelde ik mij zeer welkom en op mijn gemak. Ik ging er ook telkens een stukje ‘lichter’ buiten. 

Ik ben iemand die gemakkelijk en (soms te) veel praat, maar Nelleke wist dat goed te temperen door gericht vragen te stellen en oefeningen aan te reiken. 

Ze heeft een vlotte stijl en durft te confronteren (denkpatronen in vraag stellen bvb.), maar ze doet dat op een respectvolle en relativerende manier. 


Ik heb van Nelleke geleerd om vaker te kijken naar welke troeven ik al in handen heb (qua vaardigheden, omgevingsfactoren, …) om stress te beperken, eerder dan naar wat ontbreekt. Dat helpt mij op het werk, maar ook daarbuiten. 


Birgit, coach


Ik ben een aantal keren door Nelleke gecoached, en telkens valt me haar zeer aangename coachingsstijl op. Een hoge dosis empathie en humor in combinatie met haar doortastendheid, maakt dat Nelleke heel ontwapenend is en zeer vlug aanvoelt waar de blind spots zitten. 

Ze laat het echter niet bij inzichten alleen. 

Door haar resultaatgerichtheid zorgt ze ervoor dat je deze nieuwe inzichten ook meteen praktisch inzet in je leven, waardoor de effecten van de coaching meteen zichtbaar zijn. "

Elisa, European Union, 2017 


Nelleke was our coach during our unit's teambuilding and did a terrific job! She prepared for the day meticulously, trying to find out what we as a unit and team really required for the event, put together a concept, an agenda and made all practical arrangements. 

During the day itself, she coached us through different exercises designed to make us get to know each other better, how we operate, how we interact, how we communicate with each and how we provide positive and constructive feedback. 

These were all very useful exercises and they were carried out in a relaxed and interactive manner. I have only had positive feedback from my colleagues on the away day and I highly recommend Nelleke as a coach for this type of events.