FAQ

Wat is het verschil tussen een coach en een psycholoog?

Een coach kijkt niet zozeer naar het verleden, maar werkt vooral met dat wat er nu al aanwezig is en kijkt dan naar de toekomst. We zoeken dus niet per sé naar de oorzaak van een bepaald probleem, maar zoeken vooral naar oplossingen gegeven waar je nu staat. 

Coaching is fluffy, soft gedoe en dus niets voor mij

Deze gedachte is heel begrijpelijk. Maar wees gerustgesteld, coaching is gebaseerd op bekende technieken uit de neuropsychologie, de psychologie die zich bezighoudt met hoe de hersenen werken, en dat is pure wetenschap. Daarnaast is een coach geoefend in het goed luisteren en observeren, dit zijn gewone vaardigheden, niets softs aan.

Kan ik niet beter naar een training gaan?

Het volgen van een training is altijd nuttig. Maar heb jij ook al ervaren dat je ondanks de kennis die je hebt opgedaan op een training er toch niets veranderd is? Dat komt omdat de meeste trainingen niet specifiek ingaan op wat jouw persoonlijke drijfveren zijn om iets wel of niet te doen. Met behulp van coaching wordt precies hier inzicht in verkregen.Is er verschil tussen Stress en Burn-out coaching en andere vormen van coaching?

Zowel stress en burn-out coaching als andere vormen van coaching zijn gebaseerd op dezelfde principes. Bij stress en burn-out coaching is er soms ook overleg met de huisarts of bedrijfsarts en is de frequentie van coachingsessies in het begin vaak iets hoger. Het aantal sessies per traject zal ook iets hoger liggen dan voor een gewoon coaching traject.  Er wordt waarschijnlijk ook iets meer aandacht besteed aan relaxatietechnieken. Ik heb specifiek voor stress en burn-out coaching een gespecialiseerde opleiding gevolgd bij een ervaren trainster voor coaching in situaties van stress en burn-out als aanvulling op mijn coachingopleiding. 

Kan ik ook VDAB loopbaan cheques gebruiken bij coach2grow ?

Ja! Indien je werkt/woont in Brussel of Vlaanderen heb je recht op acht uur loopbaancoaching per zes gewerkte jaren tegen een zeer aantrekkelijk tarief van 10 Euro per uur. Coach2grow werkt in onderaanneming van A-Lissome, dat door de VDAB gemandateerd is voor het geven van loopbaancoaching met gebruikmaking van deze cheques. Meer informatie over dit aantrekkelijke aanbod vind je op de website van de VDAB.